Вибрации във волана и Баланс на гуми

Вибрации във волана и Баланс на гуми

Често пъти имате  Вибрации във волана и незнаете какво да направите. Сега вече имаме решение на Проблема.

Защо е важно да нямате Вибрациите във Волана ?

►Вибрациите във Волана  Водят до разбиване на окачването

►Вибрациите във Волана Намаляват живота на Амортисьорите

►Вибрациите във Волана Намалява сцеплението с пътя и застрашава Безопасността Ви.

От какво се получават вибрациите във волана ?

►Дисбаланс на гумите

►Неравномерно износени гуми може да сканираме и да установим с машина , която дава заключението гумите са Ок или са Криви

►Криви джанти – Ние може да ги изправим

Криви гуми може вече да установим защото разполагаме с Революционната Баланс машина Hunter

Вибрации при натискане на педала на спирачката се причинява от криви спирачни дискове за повече подробности и как да спестите пари за решаването на този проблем вижте темата Машинно изправяне на Спирачни дискове 

Вибрациите във Волана при скорости от 90-130км/ч  и  изчезват при скорост над 140-160км/ч се дължат на небалансирана гума или дефект в протектора на гумата.

Дори и гумите да са чисто нови и перфектно Балансирани това  не е гаранция , че при контакта и с пътя няма да има вибрации.  Дори и при новите гуми има и част от тях които са дефектни. При тази ситуация клиентите често започват да обикалят сервизите за гуми и да правят баланс след баланс и след всичко това отново няма резултат. Сега вече ние имаме Решение на този Проблем. С Революционните машини за Баланс и Оптимизация на Гумите може да премахнем тези Вибрации във волана или Машината /а не Механика / да даде Ясно Становище и Разпечатка за дефектна гума или крива джанта. Вижте как :

баланс на гуми

За Прецизен и точен Баланс е Изключително Важно , Машината като измервателен уред  винаги да е  добре Калибрирана и джантата да е перфектно Центрирана.  Затова Hunter са Патентовали и Двете системи. Машината се Самокалибрира и Проверява Центрирането преди започване на Баланса. Това елиминира възможността за Грешки и прави Баланса Перфектен.

За постигане на Перфектният Баланс също е важно по Гумата или Джантата да няма Засъхнала Кал, затова препоръчваме Измиване на Джантата и Гумата с Машина за Измиване на Гуми.

Машината е оборудване с Валяк, който оказва натиск върху гумата и имитира контакта и с пътя.

баланс на гуми-1 баланс на гуми-2

баланс на гуми-3

Машината визуализира , какъв е дисбаланса в „Системата“  Гума-Джанта. Ако надмине допостимите за размера стойности оцветява Проблемната зона в „червено“.

След  това се налага процедура по Оптимизация.

Лазер Посочва къде е най-подходящото място за положението на Гумата и Механика отбелязва това място. След това маркира и Положението на Гумата. След това белезите на Гумата и Джантата трябва да съвпаднат и отново се проверява с Притискане от Валяка.

баланс на гуми-4 баланс на гуми-5

Ако отново има Вибрация Машината дава разпечатка със Заключение за състоянието на Гумата и Джантата.

баланс на гуми-6

Ако Гумите имат сколнност да дърпат в една или друга посока и въпреки регулирането на Предният и Задният Мост машината След  Оптимизацията им посочва коя Гума на коя позиция да се монтира върху Автомобила

 

 

 

 

баланс на гуми-7

 

 

Вибрациите във Волана при скорости от 30-80км/ч в повечето случаи се дължат на крива джанта или крива гума. За Кривата или дефектна Гума ви разказахме малко по-нагоре. За кривите джанти имаме Машина за изправяне на Джанти с помощта на която може да изправим всички видове Алуминиеви и Метални джанти.

 

Важно !!! Преди да извършвате всички тези операции препоръчваме да Сканираме Протектора на Гумите с  за да не се окаже , че хвърляте пари за смяна на Гумите  и Баланс им, а техният живот и Дълбочината на Грайфера са под допустимите норми.

Сега вече може да измерим Дълбочината на Грайфера на Гумата с Машина , която сама дава заключение и Разпечатка за Състоянието на Гумта.

баланс на гуми-8 баланс на гуми-9

Машина за сканиране на гумите                Разпечатка за състоянието на Гумата и налягането

Ако Гумата е износена неравномерно машината може да ви Препоръча „Реглаж  Преден или заден мост“ или „Проверка на Амортисьори“. За проверка на Вашите Амортисьори се доверете на Единственият в България Професионален тестер.

баланс на гуми-10

баланс на гуми-11Ако Вибрациите във Волана се появяват при натискана на Спирачният педал това означава , че спирачните дискове са за смяна. За това явление също имаме решение Революционната машина ProCut 9.2 най-добрата и точна машина за изправяне на Спирачни дискове . За повече информация може да разгледате темата  „Машинно Изправяне на Спирачни дискове“.

 

 

Производителите на Автомобили и Производителите на Гуми Препоръчват  след Монтажа  и Баланса на Вашите Гуми да Направете Реглаж на Предният и Задният Мост на автомобила.  Ако гумите не се сменят то Реглажа да се извършва един път годишно.

Баланс на всички гуми и джанти без централен отвор на Пежо и Сиртоен.

Много често автомобилите с гуми и джанти без централен отвор не могат да намерят къде да балансират колелата на своя автомобил и го експлоатират дори и с голям дисбаланс в гумите.

Сега ние предлагаме Баланс на всички гуми и джанти без централен отвор за Пежо и Сиртоен .

Заповядайте и балансирайте вашите  гуми и джанти без централен отвор при нас и ще получите качество и идеално балансирани гуми и автомобил без вибрации.

Предлагаме също така и Баланс на всички видове джанти и гуми за Бусове и лекотоварни автомобили.

Баланса на гумите на Бусовете също изисква специални приспособления които са налични в нашият автосервиз.

Предлагаме и решение за баланс на Гуми и на мотоциклети . Мотоциклетите вдигат високи скорости и баланса на гумите на мотоциклетите е пряко свързан със Сигурността .

За тежкотоварните автомобили също имаме решение торбички за баланс които се поставят вътре в гумата при движението на Тежкотоварния автомобил топчетата в торбичката сами намират мястото си и Балансират гумата.

6 коментара за “Вибрации във волана и Баланс на гуми

  1. Определено баланса, който се предлага от сервиза е на най-високо ниво. Професионална работа, всякакви вибрации във волана изчезнаха. Никъде не ми е правен по-добър баланс на гумите. Благодаря за перфектно свършената работа.

  2. Благодаря за перфектното обслужване. Вибрациите изчезнаха. По-добър баланс не е извършван никога. Светлинни години сте напред пред всички останали. Да не говорим за измиване на гуми и джанти. А оптимизация на гуми е чужда дума за другите „майстори“.
    Спечелихте ме още с първото посещение на сервиза. Вярвам, че и другите предлагани от Вас услуги са на същото ниво.

  3. Страшно съм доволен , от обслужването машините и момчеро на баланса истински професионалист мие гумите после ги балансира. Ходих на няколко места за баланс и нищо само проблеми балансират гумите с калта за процедурата която има вашата машина не са чували. Светлинни години сте пред другите.

  4. Ползвах и аз вашите услуги,страшно съм доволен,след процедурата с вашата машина всякакви вибрации и тресене във волана отпадна.Благодаря ви още веднъж за перфектното обслужване!

  5. Никъде досега не ми беше правен по-добър и точен баланс на гумите…

  6. Здравейте, като слагах зимни гуми (на един сезон) ми правиха баланс разбира се но забелязах вибрации във волана над 120кмч. Преди седмица ходих при вас за да се опитам да го изчистя – казах какъв е проблема и колегите ми взеха 37лв за баланс – резултат нулев. Ако дойда отново какво трябва да стане – изяравяне на джанти, реглаж на ходова част.и тн докато излезе нещо или ще откриете проблема и ще платя само за съответната корекция? Благодаря

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *