Диагностика на Автомобила с Термокамера

Иновативен метод за Диагностика на Автомобила с Термокамера

НОВО: Може да закупите термо-камера от нас на изплащане 3-6 месеца без оскъпяване!!!

При диагностиката на автомобила често пъти има скрити проблеми дефекти или процеси които не могат да се видят от стандартната диагностична апаратура именно затова се прибягва до иновациите и този не традиционен метод на диагностика с Термокамера. Не изменен уред при диагностиката на Електромобили и хибриди.  Цена на услугата 45 лева.

С помощта на Термокамерата може бързо и лесно да се открие проблеми в двигателя с  не работещ цилиндър

Неработеща бобина или дюза , понякога те са трудни проблеми за откриване и диагностиците губят доста време, за да открият проблема даже има случай в които само със стандартанта диагностична апаратура не могат въобще да го открият

Запушен Катализатор или DPF филтър, Температурата на входа и изхода на Катализатор или DPF филтър трябва да са приблизително еднакви. Ако има запушен елемент съответно ще има огромна разлика която бързо и лесно се вижда на Термокамерата

Проверка на работата на Обгряването на Ламбда сондата

Проверка работата на Подгревните Свещи

Спукан Интеркулер ,при подаване на газ, газовете излизат през спуканото място и точно там температурата се вдига най-много , така бързо и лесно се открива спуканото място.

Електрическите проблеми са най-трудно откриваеми , когато става въпрос за хлабави контакти в буксите на електрическата инсталация, Търсене на Отечка, Проверка на Акумулатора за прекъснала клетка.

Хлабави електрическа връзка и лоши контакти

Проверка на клетките на Акумулатор

С помощта на Диагностиката с Термокамера може да се локализират и шумове в колелата и трансмисията . Където има шум в лагерите той се появява когато има лагер на , който е паднала циментацията. Съчмите или ролките започват да се търкалят по неравностите и издават този шум. Той обаче непременно е свързан с повишено триене, а триенето води след себе си повишаване на температурата на лагера . И най-бързият и лесен и сигурен начин за точна проверка е  Диагностиката с Термокамера. Така ще получите ясна представа за състоянието на лагерите на колелата на автомобила , както и на лагерите на скоростната кутия, раздатка и диференциал.

Прекъснал нагревател на задното стъкло, подгряването на огледалата

Повреда в Тресчотката на Алтернатор или Лагерите

Много често се налага Точна диагноза за Шумове в задвижването на Вентилаторният ремък и откъде те се появяват . С помощта на термокамерата може бързо и лесно да се направи Проверка на Алтернатора , Ролките на Вентилаторният ремък , Водната помпа или Лагерите на Компресора на  Климатика.

Проверка на Ролките на вентилаторният ремък

Проверка на Водната помпа

Проверка на Компресора на Климатика

Проверка на работата на подгряването на седалките

Когато се налага да се направи Точна диагностика на Охладителната система, отново Термокамерата е най- точният начин. Бърз анализ на работата на Водният Радиатор , Термостат, запушване на маркучи по Охладителната система, Работата на Перките и допълнително вградената електрическа водна помпа.

Запушен радиатор на Охладителната система, може да се провери дали охладителната течност преминава през всички секции на радиатора

Блокирал или незатварящ термостат

Запушване на маркучи от Охладителната система

Работата на допълнително вградена електрическа водна помпа

За автомобилите предназначени за пазари с дълга зима и ниски температури се вгражда в цилиндровият блок допълнителен Нагревател

Проверка на работата на радиатора на Автоматичната Скоростна Кутия

Задържане на спирачната система

Теглене на автомобила при направен перфектен реглаж . След като тръгне автомобила скъсан тампон или разбит накрайник или шарнир променя реглажните настройки и автомобила започва да дърпа в някоя посока, за да се разбере какво точно се случва , трябва автомобила да се покара 20-30км и в следствие на не коректните реглажни стойности по време на движение, гумите на автомобила се загряват различно и температурата във вътрешната или външната част на гумата може да даде достатъчна информация за да се знае дали сходимостта се отваря или затваря , също така и в кое колело да се търси проблема.

Как влияе Модела на използваната джанта върху охлаждането на Спирачните дискове и защо те прегряват и се изкривяват ?

Проверка работата на разпределението на Въздуха на Климатичната система

От нас можете да закупите и термокамери. Цени от 895 до 2450

2 коментара за “Диагностика на Автомобила с Термокамера

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *