Как да направим правилен Избор за Покупка на Автомобил

Преглед при Покупка на Автомобил

Не е лесно да си купите Автомобил . Има много решения които трябва да вземете , които могат да бъдат истинско главоболие, въпреки всичко това не Прибързвайте!!! Често пъти търговците Ви притискат със „Специални Оферти“ за определен период от време и Вие притиснати от времето може да направите Лош избор, за който после може да съжалявате. Покупката на автомобил е нещо специално за всеки един човек , затова ще ви помогнем да направите Правилният избор.

Правилният Избор Винаги Ви се Отплаща, затова Задължително направете Преглед при Покупка на Автомобил

Прегледайте Наръчника за Преглед при Покупка на Автомобил на Дунев Мотор Спорт Р21!!!

1.Бюджета  – Трябва да инветирате около 90% от бюджета за закупуване на Автомобила и 10% за разходи след закупуването му.

Бюджета е най-важният фактор при избора на Автомобил. Често пъти дори и да нямаме достатъчно пари взимаме на заем едва правим покупката и забравяме , че след нея предстоят още редица разходи . Такси за прехвърляне, Застраховки Гражданска отговорност , Каско, Данъци в края на годината . Ако се налага да направите Автокаско Застрахователя ще изисква ЗАДЪЛЖИТЕЛНО автомобила да е с монтирана Аларма и имобилайзер.

След закупуването на автомобила предстои Обслужването му. Масла , Ангренаж и консумативи.

2. Нова или Втора Употреба всичко зависи отново от Бюджета. Разликата е, че при закупуването на нов Автомобил ви отпада необходимостта и разходите за Проверката преди Покупка на автомобила , както и Обслужването на Масла , Ангренаж и Консумативи които не са малко.

Новите автомобили създават и много по малко проблеми и дефекти отколкото Употребяваните, което не е за пренебрегване. В повечето случай обаче Официалните вносители на автомобили обвързват обслужването на автомобила с Гаранцията му и смяната на масла и консумативи в Официален сервиз може да ви излязат многократно по-скъпи.

Цената на чисто нов автомобил пада с 10% моментално щом той излезе от магазина. Имайте това в предвид в много от случаите това е добро решение защото цената е ниска , автомобила е нов и е все още в гаранция.

Цената на Употребяваният Автомобила зависи Най-Много от Моментното му Състояние. Колкото по-амортизиран е той и колкото повече повреди има толкова по-ниска трябва да бъде неговата цена не зависимо дали продавача е съгласен с това.

ако все пак сте решили да Купите автомобил втора употреба Не забравяйте 2 основни неща :

-Задължително да проверите състоянието му преди покупката за да знаете какъв Автомобил  купувате , за целта прочетете внимателно това

– След  купуването Задължително направете Обслужване на Автомобила.

 

3. Големина и Функционалност на Автомобила  Купете такава кола каквато самите вие желаете и която ще задоволи нуждите Ви, но винаги при избора си се съобразявайте дали тя ще ви е функционална.

1. Малък Градски автомобил. В повечето случай тези автомобили са с две или три врати. Евтини и лесни за използване в градски условия най-вече при паркиране. Лесно можете да намерите и място за паркиране пред блока. Повечето от тях са с 3 или 4 цилиндрови двигатели. Отличават се с нисък разход на гориво. Предпочитани от ученици студенти и дами. Недостатък е малкото пространство в купето и багажника, ако изобщо има такъв. Представители на този клас автомобили са : Пежо 107, Фиат Панда , Тойота Айго, Деу Матиз, Фолксваген Ъп, Фиат 500, Мини Купър.

покупка на автомобил покупка на автомобил1

2. Компактни Автомобили с 4 или 5 врати икономични градски тип автомобил, който е практичен за използване и за семеен тип автомобил . В сравнение с предната категория автомобил има повече място в купето и багажника. Лесен за паркиране в големите градове . Разхода на гориво обаче е завишен тъй като повечето от тях са с 4 цилиндрови двигатели. На базата на тези автомобили може да намерите модели купе с 2 врати , комби или кабриолет. Представители на този клас автомобили са : Опел Астра , Ауди А3, БМВ3, Фолксваген Голф, Тойота Корола, Мазда 3, Пежо 307

покупка на автомобил2 покупка на автомобил3

     3. Среден Клас автомобил с 4 врати удобен семеен автомобил с 4 или 6 цилиндров двигател Перфектният семеен автомобил.  Подходящ и за ежедневна градска употреба. Тези автомобили могат да бъдат оборудвани с множество екстри. Автомобили от средния клас са луксозни и забавни за шофиране.

Представители на този клас автомобили са : БМВ 5 , Мерцедес Е класа, Форд Мондео, Фолксваген Пасат, Опел Вектра С, Ауди А6 , Тойота Авенсис

4. Мини ван Автомобил с Широко вътрешно пространство даващо чувство на Свобода. Обикновено са с 4 или 6 цилиндъра перфектни за многочленни фамилии . Независимо от огромния вътрешен обем управлението на такъв тип автомобил не се различава по нищо от управлението на нормален автомобил тъй като външните размери са приблизително еднакви. Представители на този клас автомобили са : Форд Галакси, Рено Еспейс , Ситроен Пикасо , Опел Зафира.

покупка на автомобил4 покупка на автомобил5

5. Джип Това са автомобили с повишена проходимост. Често се използват от водачи които живеят на трудно проходими местности или места зимата покрити с много сняг. Представители на този клас автомобили са : Мерцедес МЛ ,БМВ Х5, Фолксваген Туарег, Ауди Q7, Мицубиши Паджеро, Тойота Ландкузер.

покупка на автомобил6 покупка на автомобил7

Тези автомобили са с 4 врати  от 4до 8 цилиндрови двигатели и задвижване 4х4 . вероятността да закъсате е много малка. Водачите на тези автомобили се чувстват много сигурни и защитени защото размерите и теглото на този тип автомобили е много голяма. Характеризират се още с по-висок разход на гориво но имат достатъчно мощност да теглят каравана или ремарке с лодка или АТВ.

6. Спортен тип Автомобил  . Този тип автомобили обикновено е купе с 2 врати. Мощността на двигателя е голяма респективно и разхода на гориво.Те са ниски и неудобни за паркиране върху бордюри . Имат футористични форми и агресивен дизайн но с малко вътрешно пространство и багажно отделение. Цени те им са по-скъпи но са с оборудвани с много екстри.Представители на този клас автомобили са : Мерцедес SL , БМВ М3 , Ауди RS6, Тойота Селика, Нисан GTR Фолксваген Scirocco.

покупка на автомобил8

7. Висок Луксозен клас Автомобил  Големи габарити 6 до 12 цилиндров двигател 4 врати и големи габарити. Автомобилите от този клас имат голямо вътрешно пространство оборудвани са с много екстри. Те са тежки и возят изключително комфортно. Имат голям разход на гориво . Това е типичният автомобил на успелият бизнесмен. Представители на този клас автомобили са : Мерцедес S class , БМВ 7 , Ауди A8 .

покупка на автомобил9 покупка на автомобил10

Тука искаме да вметнем още една класация на Собствениците на Японски автомобили. Те много рядко или почти никога не сменят автомобила си за Европейки. Причината за това е , че всички японски производители при конструирането на автомобила залагат много малко сили за натискане на педали, завъртане на волана и работата с ръчната  спирачка , тък като азиатците са малки хора. Това прави Японските автомобили лесни за управление а и при продължително шофиране не изморяват шофьора. Обикновено за тези автомобили повечето „Екстри“ за европейските автомобили при тях е Стандартно оборудване. Това са причините които задържат Водачите на този вид автомобили в този сегмент.

4. Автомобил от България или Нов внос.

Разбитите пътища в България Унищожават и разбиват автомобила в рамките на 1-2 години. След този период на експлоатация ходовата част се разбива а тапицерията и арматурното табло се разтракват т разскърцват. Това прави и дори автомобил на 2-3 години да изглежда като на 10.

Автомобилите нов внос имат далеч по добра кондиция и усещането в тях е далеч по различно. Затова ние препоръчваме Автомобилите нов внос. Разбира се от кола до кола и поддържането и разликата е огромна , но наблюдението ни показва , че  Автомобилите нов внос са за предпочитане.

5. Избор на Двигател бензин дизел хибрид

Избора на двигател е много важен от гледна точка на Икономичността и най-вече разхода за гориво.

покупка на автомобил11 покупка на автомобил12

Разхода на гориво на дизеловите двигатели е по-нисък от разхода на Бензиновите, но цената на Дизеловото гориво е по-висока и няма все още възможност за монтаж на Газова уредба.

При автомобилите с Бензинови двигатели съществува възможност за монтаж на Газов Инжекцион. При монтажа на Газов Инжекцион разходите за Гориво намаляват с 50% ако 100км ви струват 24лв на Бензин то същите 100км на Газ ще ви струват по-малко от 12лв. за повече информация вижте темата Газов Инжекцион.

http://www.dunevmotorsport-r21.com/gazov-inzhekcion/

Хибридните Автомобили са снабдени с Бензинови двигатели и автомобила се движи около 35% на бензин и 65% като електромобил на ток. Това са автомобилите на бъдещето . Не случайно всички болиди от Формула 1 са с хибридни двигатели.

6.Предно предаване , Задно предаване или  4Х4

В зависимост от мястото където живеете , вашето хоби или месторабота е необходимо да направите точният избор на Трансмисия.

покупка на автомобил13 покупка на автомобил14

Автомобилите с предни предаване се управляват далеч по-лесно от автомобилите със задно предаване. Затова тенденцията на производителите е масово да се произвеждат автомобили с предно предаване.

Автомобилите със задно предаване изискват повече умения от водач особено на мокри и хлъзгави терени. Такива останаха автомобилите БМВ и Мерцедес с класически тип трансмисия.

Автомобилите 4х4 имат по-добра проходимост и стабилност при заснежени пътища но разхода на гориво е по-голям и обслужването е по-скъпо . През 50 000км се налага смяна на масло на Скоростна кутия , преден , заден и междинен диференциал, докато при автомобилите предно предаване има само масло на Скоростната кутия но пък се държат далеч по нестабилно по снежен път и лед.

7. Автоматична или Механична Скоростна кутия

Автоматичната скоростна кутия е определено голяма екстра и лукс за автомобилите. Всички Луксозни автомобили се предлагат само с Автоматична Скоростна Кутия  Мерцедес S class , BMW 7 , Audi A8. Предимство е и за  младите и неопитни шофьори. Рзахода на гориво обаче е завишен с около 5-10% в сравнение с Механичната.

Рзаходите по смяна на масло на Механичните скоростни кутии е в пъти по-ефтина от смяната на масло на Автоматичната.

8.Задължително ПРЕДИ закупуване на Употребяван Автомобил направете Проверка в Автосервиз.

http://www.dunevmotorsport-r21.com/pregled-pri-pokupkata-na-avtomobil/

покупка на автомобил15

Надявам се да съм ви бил полезен в Избора на покупка на Автомобил и след като го закупите ще бъдете щастливи от избора си.

3 коментара за “Как да направим правилен Избор за Покупка на Автомобил

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *