Тест на Амортисьори

amortisyoriПървият в България Професионален Тестер за проверка на Амортисьори е поредното бижу в нашият автосервиз.

Бяхме Провокирани от постоянното търсене на нашите клиенти за място в София и България за тестване и проверка на Амортисьорите на автомобилите си и липсата на такова.

Ние от Дунев Мотор Спорт Р21 през десетките години в Моторспорта разбрахме защо теста и проверката на Амортисьорите са изключително важни за сигурното поведение на Автомобила. Доказателство за това са многобройните Победи на пистата.

За да направите Тест на Амортисьорите на вашият автомобил не е необходимо да запазвате час а просто ни посетете, операцията отнема едва 10 мин. Цена Лек Автомобил 55лв , Джип и Бус 65лв

Сега ще се опитаме да ви разкажем накратко и на вас защо изправността на Амортисьорите са изключително Важни за Безопасното ви Шофиране а проверката им трябва да се прави периодично.
Защо е Важно Амортисьорите на Автомобила ви да са изправни?

С изправни Амортисьори ще получите по–къс спирачен път, по-добро завиване и по-стабилен Автомобил, затова на всеки 30 000км тествайте Амортисьорите на Вашият автомобил

Някои тестват амортисьорите така :

amortisyori-1 amortisyori-2

Други тестват и проверяват амортисьорите така :

amortisyori-4 amortisyori-3

Ние тестваме и проверяваме Амортисьорите  Професионално с Първият Дигитален тестер в света Така:

amortisyori-5 amortisyori-6

Тествайте и проверявайте Амортисьорите на вашият Автомобил на всеки 20.000-30.000 км и ги сменяйте на всеки 80.000-100.000 км
Какво различава тестера на Дунев Мотор Спорт Р21 от всички останали тестери „тресачки“ в България?

Обикновените “ тресачки“ по пунктовете за Годишни Технически Прегледи / ГТП / дават оценка за състоянието на цялото окачване Система от Пружина, Амортисьор, Гума и Тампони. Теста завършва с един комплексен коефициент който в никакъв случай не дава оценка за самия Амортисьор. Това е така защото повечето от тях работят по метода на Еусама който се влияе от масата на автомобила, Налягането в гумите и състоянието на Амортисьора.

amortisyori-7

Често пъти тези “ тресачки“ заблуждават клиентите , че амортисьорите са за смяна и след тяхната смяна ако се върнете за повторен тест с Новите Амортисьори, може да чуете „Амортисьорите са Ви за смяна“ което да ви вбеси.

amortisyori-8 amortisyori-9 amortisyori-10

ВАЖНО !!!Тресачки на окачване , които са част от пътеките за ГТП НЕ СА ТЕСТЕРИ ЗА Амортисьори !!!

Тестера за Амортисьори на Дунев Мотор Спорт Р21 Професионален тестер които е произведен Специално за една от най-големите компании за Производство на Амортисьори е снабден с допълнителен сензор който измерва фазовата разлика между движението на плочата и силата, приложена от колелото а не резонанса на системата и е дефазиран.
Този Метод САР е специално разработен алгоритъм да определя коефициент на фаза на амортисьорите Coefficient d’Amortissement de Phase (CAP), която зависи само от качеството на амортисьор (не се влияе от налягането на гумите или от товара в багажника) дава възможност да се отчете само ефективността на Амортисьора.
Плюсовете на Тестера за Амортисьори е , че освен това състоянието на самия Амортисьор дава и още един коефициент отчитащ изправността и на цялата система Пружина, Амортисьор, Гума и Тампони. Две машини в един корпус. Най-добрият и пълен тест за Амортисьори и Окачване.

amortisyori-11 amortisyori-12

След теста компютъра на Тестера за Амортисьори изважда графика за състоянието на Амортисьора и заключение за изправността им.

amortisyori-13

Искате ли теста на Амортисьорите да ви излезе безплатен?
При положение , че състоянието на амортисьорите на Вашият автомобил са за смяна и Вие ги смените в нашият автосервиз ние ще ви Върнем парите за теста, а вие ще Шофирате Безопасно! Заслужава си !!!

Тествайте и проверявайте Амортисьорите на Вашият автомобил редовно.

 

10 коментара за “Тест на Амортисьори

 1. Здравейте , интересуваме как мога да си запиша част за проверка на амортисьори на лек автомобил КИА СИЙД 2007г. и каква е ценатана услугата. Предварително Ви благодаря.

 2. Pingback: Black Friday | Автосервиз Дунев Мотор Спорт

 3. На кой телефон мога да се обадя за час или да се разберем кога да си тествам амортисьорите. Може ли да се разбере и дали пружините са ОК ? Висчко това нали може да стане в сервиза с/у ЦСКА?

 4. Вчера си направих такъв тест…страшно съм доволен от професионализма и страхотното и мило обслужване!

  • Здравей Любомир,
   цената за тест на амортисьори е 45лв.
   За всеки тест получавате подарък 🙂

  • Здравей Любомир,
   Цената за тест на амортисьорите на автомобила е 45лв.
   За всеки тест получавате подарък 🙂

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *