Ремонт на Хибриди и Електромобили и ремонт, рециклиране на батериите

Ремонт на Хибриди и Електромобили и рециклиране на батериите

Хибридите и електромобилите са бъдещето на транспортa. Те намаляват разходите за гориво и съответно изхвърлянето на вредни емисии в атмосферата. Ако се поддържат редовно така като сменяме маслото на обикновените автомобили, те ще ви служат дълго и вярно. Ние вярваме в бъдещето на Електромобилите и Хибридите а тяхната ера все повече наближава.

Затова ние от Дунев Мотор Спорт Р21 инвестирахме  в оборудване и машини за поддръжка и ремонт на Електрически и Хибридни Автомобили . Имаме служители завършили успешно редица обучения в България и Европа, защото работата с Електрически и Хибридни автомобили може да бъде опасна за персонала и за самият автомобил и дори да го унищожи ако не се спазват мерките за безопасност.

Доверие ни гласуваха първите и хай-добрите в Електрическата мобилност в България

Eldrive ни подкрепиха в Еко Рали България в което екипажите на Дунев Рейсинг се класираха на 1 и 2 място в Генералното класиране а отбора на Дунев Рейсинг сепчели и отборното класиране.

Най-Голямата Такси компания Green Taxi също ни гласува доверие да обслужваме и ремонтираме техните автомобили за да са безупречни в перфектна кондиция за техните клиенти!

 

Продаваме оборудване и изграждане на Центрове за ремонт и обслужване на Хибриди и Електромобили из цялата страна и станции за зареждане.

Ние спазваме всички предписания за безопасност, проверки и последователност при ремонта на всички Хибриди и Електромобили защото разполагаме и с ALLDATA on-line платформа съдържаща цялата фирмена литература с която разполагат фирмените сервизи на съответните марки автомобили и инструкциите на BOSCH за работа с тези автомобили.

  

Ние можем да сме полезни и да ремонтираме вашият Хибрид или Електромобил Тойота Аурис Приус ХиЛендър , Лексус, Порше,  Ауди , Фплксваген , Форд, Нисан, Шевролет, Киа, Хюндай , Рено, Пежо, Ситроен , Волво , БМВ ,  Мицубиши, Мерцедес , Смарт , Фиат и Тесла

 • Извършваме Диагностика на Електромобили и Хибриди от марките Тойота, Лексус, Порше,  Ауди , Фплксваген ,  Форд, Нисан, Шевролет, Киа, Хюндай Рено, Пежо, Ситроен и Фиат и Тесла Цена : 100лв
 • Обслужване и рециклиране/рекондишънинг/ на батериите на всички хибриди с Ni-MH Никел-Метал Хидридни батерии и Li-ion Литиево Йонни батерии за марките Тойота, Лексус, Порше,  Ауди , Фплксваген ,  Форд, Нисан, Шевролет, Киа, Хюндай Рено, Пежо, Ситроен и Фиат и Тесла с 2 години гаранция

Хибридна батерия за KIA / Hyundai

 • Поддръжка зареждане с фреон и ремонт на климатични системи на Хибриди и Електромобили от марките Тойота, Лексус, Порше,  Ауди , Фплксваген ,  Форд, Нисан, Шевролет, Киа, Хюндай Рено, Пежо, Ситроен БМВ ,  Мицубиши, Мерцедес , Смарт , Фиат и Тесла
 • Смяна на Масла и Антифризи на Хибриди и Електромобили от марките Тойота, Лексус, Порше,  Ауди , Фплксваген ,  Форд, Нисан, Шевролет, Киа, Хюндай Рено, Пежо, Ситроен , БМВ ,  Мицубиши, Мерцедес , Смарт , Фиат и Тесла
 • Ремонт на Трансмисии на Хибриди и Електромобили от марките Тойота, Лексус, Порше,  Ауди , Фплксваген ,  Форд, Нисан, Шевролет, Киа, Хюндай Рено, Пежо, Ситроен, БМВ ,  Мицубиши, Мерцедес , Смарт , Фиат и Тесла

  

 • Ремонт електроинсталации за Хибриди и Електромобили от марките Тойота, Лексус, Порше,  Ауди , Фплксваген ,  Форд, Нисан, Шевролет, Киа, Хюндай Рено, Пежо, Ситроен, БМВ ,  Мицубиши, Мерцедес , Смарт , Фиат и Тесла
 • Резервни части нови и втора употреба за Хибриди и Електромобили от марките Тойота, Лексус, Порше,  Ауди , Фплксваген ,  Форд, Нисан, Шевролет, Киа, Хюндай Рено, Пежо, Ситроен ,БМВ ,  Мицубиши, Мерцедес , Смарт , Фиат и Тесла

Най-често Хибридите и Електромобилите страдат от проблеми с високоволтовите батерии. Ние от Дунев Мотор Спорт Р21 предлагаме пълно Рециклиране /Рекондишънинг/ на батерии на електромобили и хибриди, Тойота, Лексус,  Порше,  Ауди , Фплксваген , Форд, Нисан, Шевролет, Киа, Хюндай  Рено, Пежо, Ситроен БМВ ,  Мицубиши, Мерцедес , Смарт , Фиат и Тесла  с 2 години гаранция.  Тази операция е необходимо да се прави на батерията на електромобилите и хибридите, подобно на това както сменяте маслото на двигателя. Тази процедура Рекондишънинг включва демонтаж на батерията, почистване, тест на модулите /при необходимост и смяна на модули / зареждане, разреждане и баланс на цялата батерия. При първоначалното демонтиране на батерията инсталираме електроника, която остава в автомобила и когато се наложи да се направи обслужване на батерията след 6 месеца тя не се сваля отново, а е необходимо само да се закачи машината към кабела и в рамките на 24-48 часа батерията възвръща 95-97% от капацитета си.

Налични Батерии за:              Toyota Prius

Peugeot / Citroen Hybrid                                               Honda

      

BMW Hybrid                                                    Lexus Hybrid

Резултатите показват, че Хибриди с разход на гориво 9,6-10,0литра /100 км след  Рециклиране /Рекондишънинг/ на високоволтовата батерия намалява до под 6,0 литра /100 км

Батерии за Електромобили:

Налични модули за Nisan Leaf  Gen1 , Gen2 , Gen3 и Gen4

 

Renault ZE                                                         Nissan Leaf

   

TESLA S , X

Не чакайте Хибрида или Електромобила да ви предаде за да потърсите нашата помощ а го обслужвайте редовно само така той че изкара дълго. Когато не се поддържа живота на високоволтовата батерия намалява и ремонтите и частите са му скъпи!

Как протича процеса на Рекондишънинг на Високоволтовата батерия

 1. Диагностика използваме най-добрата диагностика AUTEL за пълна и точна диагностика на Електромобили и Хибриди

Успешно отстраняване на грешки P0A80, P0AA6, P3000 свързани с батерията и електрическата част!

 1. Демонтаж на батерията в последователност описана от завода производител в С ALLDATA е бързо и лесно!

 1. Разглобяване и проверка на модулите изисква специална апаратура защото измерването само с мултицет не е достатъчно . Един модул ако е прекъснал напълно може да се провери само с мултицет но често пъти батерията прекъсва когато е под товар тогава може да се направи ясна и точна оценка на състоянието на модулите. За целта ние ги проверяваме под товар със специална апаратура и установяваме колко модула са дефектирали.

По време на работата по Високоволтовата батерия обслужваме и стандартната 12V батерия тя се закача към зарядно устройство BC controllers, което извършва Десулфатизация на батерията и Обслужване .

 

 1. Почистване на батерията
 •  Почистване от корозия

Корозията и патината по Бас-баровете води до различно вътрешно съпротивление и само разреждане на модулите, от там модулите започват да си прехвърлят токове за да се изравнят това отнема от капацитета и мощността на Високоволтовата батерия.

 • Почистване от косми и власинки . Космите и власинките възпрепятстват охлаждащият поток, батерията повишава температурата си а това намалява живота й.

 1. Сглобяване на батерията и инсталиране на електроника, която ни позволява да обслужваме батерията /на всеки 6 месеца/, след това без да се налага да я демонтираме и разглобяваме. Това е мода в тенденцията на обслужване на Хибриди и Електромобили в Света.
 2. Монтаж на Батерията в автомобила и проверка на работата на въздушното охлаждане на батерията

 1. Проверка на изолацията на високоволтовите кабели

 1. Проверка за лоши контакти с Термо камера . Лошите електрически връзки на Хибридите и Електромобилите води до технически проблеми и скъпи ремонти . В някои случаи повишаването на температурата може  да бъде опасно и да доведе и до възпламеняване.

9.Пътен тест на автомобила с диагностичен уред и проверка на работата на цялата Хибридна система.

С помощта на нашето оборудване ние можем да извършим всичко по вашият автомобил

Работим върху изграждането на складови наличности за всички необходими части и компоненти за всички марки и модели Електрически и Хибридни автомобили Тойота, Лексус, Шевролет, Нисан, Форд  за да скъсим процеса на ремонт и обслужване на тези автомобили. Така ще може да вземете вашият обслужен Хибрид или Електромобил още в същият ден!

Ремонт Опел Ампера и Шевролет Волт с грешка във високоволтовата система P1FFF

Както позитивите които носи със себе си Хибридния и Електрическият автомобил имат и своите недостатъци едно от тях е времето за ремонт и обслужване обикновено то е по-голямо. Поради това че е се налагат повече проверки а когато се налага рекондишънинг на батерията тя се зарежда и разрежда с ниски токове а това отнема време.

Почистването на двигателният обсег на тези автомобили само със сух лед никаква вода, защото проблемите ще дойдат рано или късно

Доверете се на професионализма! Очакваме ви. За допълнителни въпроси 0878202121

 

9 коментара за “Ремонт на Хибриди и Електромобили и ремонт, рециклиране на батериите

 1. Хонда Джаз хибрид 2012г. свети IMA на таблото.Четете ли и съответно ремонтирате ли ако се наага

 2. Цена проверка на състоянието на тяговата батерия на ОПЕЛ АМПЕРА 2014г и колко време отнема тази процедура
  БЛАГОДАРЯ

 3. Здравейте, колко би ми струвала смяната на батерията на Нисан Лийф 2011(при налична такава)?

 4. Здравейте, колко би ми струвала само смяната на батерията на Нисан Лийф 2011(при налична такава)?

 5. Здравейте с Рено Zoe съм от 2014та. 22 KW батерия на която SOH е на 89%. Как се разбира кога е необходимо да се направи пълно Рециклиране на високоволтовата батерия. Има ли някакви критерии които налагат да се направи рекъндишънинг. И втори въпрос, каква е реалната разлика на пробега след рекъндишънинг в %. Осигурява ли се гаранция на включените нови батерийни клетки ?

 6. Здравейте.Имам проблем с инвертора на хибридана мерцедес 221 s 400.Поточно казаха че проблема е в долната платка,не може да пали.

 7. Много добри професионалисти. Разбират и знаят какво правят. Препоръчвам!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *