Проверка и Почистване на Катализатотр и Запушен филтър за твърди частици DPF / FAP и Катализатори с Машина за Почистване и Тестване с Дигитална Тест Камера

Проверка и Почистване на Катализатотр и Запушен филтър за твърди частици DPF / FAP и Катализатори с Машина за Почистване и Тестване с Дигитална Тест Камера
3.7 (74.17%) 48 Гласа

Проверка и Почистване на Катализатотр и Запушен филтър за твърди частици  DPF / FAP и Катализатори за Автомобили , Автобуси , Камиони и Селскостопанска Техника с Машина за Почистване и Тестване с Дигитална Тест Камера 

Безплатни съвети на Румен Дунев за Вашият филтър за твърди частици    DPF или FAP Филтър и Катализатор

Надяваме се в следващите няколко реда да сме ви полезни с Информация относно филтър за твърди частици DPF / FAP филтрите за тяхната поддръжка , обслужване и всичко , което Трябва и  НЕ Трябва да допускате да се случва с тях за да не си отворите излишни Неприятности.

Ние сме първата компания в България която инвестира в машини и оборудване за проверка и почистване на DPF / FAP филтри и Катализатори . Доверете се на Опита и Професионализма . След като прочетете това ще разберете защо е важно Качеството а не Цената в почистването на DPF / FAP филтри и Катализатори.

Првият най-бърз и лесен начин е с използването на Carbon Cleaning за повече информация кликни тук  и Добавки към горивото:

 • За Почистване на Катализатори на Бензинови автомобили Резултат с изображение за oxicat

 

 

 

 

 

 • За Почистване на DPF/FAP филтри

Резултат с изображение за in out xenum

За автомобили с премахнати Катализатори и DPF/FAP филтри предлагаме Възстановяване на системата / Монтаж на Катализатор или DPF/FAP филтър/ и въвеждането на отработените газове в Норма!

Резултат с изображение за катализатор

На разположение на нашите клиенти е Нова Машина 2017

      

 

 

 

 

 

1.За какво служи и какво представлява  филтър за твърди частици DPF или FAP Филтъра ?

При работата на Дизеловият двигател , при изгарянето на Дизеловото гориво в цилиндъра и горивната камера неминуемо , част от продуктите на изгарянето са сажди Филтъра за твърди частици както е по-популярен DPF (Diesel Particulate Filter) или

FAP (Filtre à Particules)  за Френските автомобили  e предназначен да улава тези твърди частици в случая сажди и да намалява изпускането им в атмосферата с цел опазване на Околната среда. Изрично подчертаваме , че DPF / FAP филтъра не е Катализатор защото в него не се извършват никакви химически процеси, той само улавя твърдите частици.

DPF филтър

филтър за твърди частици DPF / FAP филтъра представлява пореста керамична материя с кутийки с много малки размери 0.07-0.09мм2 при преминаването на отработените газове от цилиндъра през филтър за твърди частици DPF / FAP филтъра улавят саждите а през тесните пори преминават само газовете и през ауспуха излизат в атмосферата. Така се намалява изпускането на сажди до 1мг/км.

С течение на времето и работата на двигателя филтър за твърди частици DPF / FAP филтъра се запушва и тогава на помощ идваме ние J   Очаквайте Видео

 • 2. Симптоми , или как да разберем дали DPF / FAP Филтър е запушен

2.1   Обикновено светва индикатор на таблото

DPF филтър1 DPF филтър4 DPF филтър3 DPF филтър2

2.2   Намалена мощност на Двигателя

2.3   Завишен разход на гориво

2.4   Промяна в шума на двигателя

2.5   Неравномерна работа на Двигателя на Празен ход

2.6   Повишаване работната  температура на двигателя , поради невъзможността за изпускане на изгорелите газове

2.7   В някой случаи на много запушен DPF / FAP филтър поради невъзможност за изхвърляне на изгорелите газове в атмосферата, дизеловото гориво не може да изгори напълно и част от него попада в картера на двигателя и повишава нивото на маслото.

 • 3. Как се проверява DPF / FAP филтъра  и Катализатора ?

Има два начина за проверка на DPF / FAP филтъра :

3.1   Индиректно през електрониката на Двигателя, с помощта на Диагностична апаратура който чете от сензорите на DPF / FAP филтър. Така индиректно може да разберете каква е степента на запушване на филтър за твърди частици DPF / FAP филтър в %

Този метод не е толкова точена защото често пъти при повреда на някой от сензорите електрониката може да ви подлъже

3.2   Проверка с първият в България тестер за Проверка за запушване на филтър за твърди частици DPF / FAP филтри и Катализатори. Сега вече може да тествате вашият DPF / FAP филтър или катализатор само за 50лв при нас .

–          Така лесно и бързо в рамките на 10 мин може да получите пълна и точна информация , Дали вашият филтър за твърди частици DPF / FAP филтър и Катализатор е за Почистване или ако вече е почистен дали е почистен Добре. Очаквайте скоро и  ВИДЕО!!!

 • 4. Ние НЕ препоръчваме Физическото и Софтуерно премахване на филтър за твърди частици DPF / FAP  Филтъра и Катализатора, защото това може да доведе до допълнителни странични ефекти в работата на двигателя , както и поради факта , че рано или късно в България нещата започват да си идват на мястото и един ден може да е невъзможно да преминете Годишен Технически Преглед и ще се наложи да купувате нов DPF / FAP  Филтър на цени между 3000-4000лв

Не допускайте това да се случва на вашият филтър за твърди частици DPF / FAP и  Катализатор  Филтър защото ако някой се учи или експериментира на ваш гръб , Последиците остават за вас

 • 5. Как се почиства DPF / FAP  Филтъра и Катализатора

–          Машинно това е най-добрият , най- бърз и най-безопасен начин за почистване на Вашият DPF / FAP филтър. На цена само то 200лв. и от 2 до 6 часа ще имате напълно почистен DPF / FAP филтър. Заслужава си  Очаквайте скоро и  ВИДЕО!!!

– DPF филтър за Лек автомобил

    DPF филтър15

– DPF филтър за Камион, Автобус или Селскостопанска техника

   

Преди и след почистването на DPF филтър на Камион, Автобус или Селскостопанска техника

Запушен  DPF / FAP  Филтър               DPF / FAP  Филтър  след Почистване

DPF филтър13 DPF филтър14

DPF изчистен в сервиза на Дунев Мотор Спорт Р21 Преди и След почистването

 

–           В по горното видео Ви показахме още много начини който Ние НЕ Препоръчваме защото както обяснихме в началото DPF / FAP  Филтър  е финна Керамична структура която лесно се разрушава при Резки Сътресения или Резки Температурни разлики . Вие  не бихте си дали скъпият DPF / FAP Филтър да го почиства Някой , който не знае какво представлява DPF / FAP  Филтър и няма необходимите машини и препарати.

–          Добавка за почистване на DPF Филтър

1.Xenum In & Out cleaner 3 в1 .Почиства DPF Филтъра , Дюзите и Турбото. 98,90лв. Препоръчваме този препарат защото освен DPF/ FAP Филтъра почиства и /Дюзи , Помпа , Турбо и ЕГР/ причинителите за отделяне на сажди при изгарянето на горивото в цилиндъра. За да се запази  DPF/ FAP Филтъра и Катализатора е важно дюзите да впръскват перфектно ЕГР и Турбото  да работят нормално.

DPF филтър8

Въпреки че не е най-скъпият продукт на пазара Xenum In & Out cleaner 3 в 1 e Гарантирано най-ефикасният. Конкурентни фирми предлагат по няколко препарата един за DPF , втори за Турбо трети за дюзи цената на които надвишават 250-300лв , с Препарата  само за 98,90 почиствате Xenum In & Out cleaner 3 в 1 Гарантирано бъро и лесно!

 • 6. Поддръжка на DPF / FAP  Филтър  или Колко често се почиства ?

DPF филтър10

6.1   Превантивна мярка , когато филтъра не е напълно запушен препоръчваме да се прави почистване два пъти годишно.

6.2   При видимо запушване с характерните за запушен DPF / FAP  Филтър проблеми . Най-добрият начин е демонтиране на DPF / FAP  Филтър и почистването му с Машина. Защото не всеки път когато има Пълно запушване добавките да достатъчни за Отпушването. Това  налага освен Парите които сте похарчили за Скъпи добавки още веднъж да се наложи  да заплатите почистване с  Машина. Затова при проблем направете консултация със Специалист.

 • 7. Независимо кой и как е почистил Вашият DPF / FAP  Филтър Тествайте го при нас на специален тестер за да сте сигурни , че Вашият DPF / FAP  Филтър е Напълно Изчистен, защото много пъти почистването не е успешно и след като качите DPF Филтъра на колата тя отново Ви създава проблеми, а вие продължавате да сменяте части и да се ровите в проблемите без дори даже да подозирате , че проблема с DPF / FAP  Филтъра не е отстранен.
 • 8. Цени за  тест 50лв и за почистване 200лв на един брой или общо 250лв. DPF / FAP  Филтър за лек автомобил , като това не включва сканиране на електрониката , както и монтажа и деммонтажа на DPF / FAP  Филтъра!!! 
 • Цени за  тест 50лв и за почистване 300лв на един брой или общо 350лв. DPF / FAP  Филтър за лекотоватен автомобил , като това не включва сканиране на електрониката , както и монтажа и деммонтажа на DPF / FAP  Филтъра!!! 
 • Цени за Камион , Автобус или Селскостопанска машина 500лв.
 • 9. Изпращане на адрес с ЕКОНТ ако сте далеч може да изпратите Вашият DPF / FAP  Филтър за Проверка и Почистване , а ние ще ви го върнем като НОВ с разпечатките от теста.
 • 10. Цена на нов DPF / FAP  Филтър , ако вече Вашият DPF / FAP  Филтър го няма или е унищожен може да предложим нов DPF / FAP  Филтър на Гарантирано  най-добра цена или Софтуерното му премахване. За повече информация направете запитване на телефона на Сервиза

Надяваме се информацията която Ви Предоставихме за всичко свързано с DPF / FAP  Филтрите да ви е била от полза.

Редовната грижа и почистване на вашият DPF / FAP  Филтър е гаранция за безаварийна работа на двигателя на Вашият автомобил и минимални разходи за Ремонти и Гориво . Затова третирайте DPF / FAP  Филтър два пъти годишно с Carbon Cleaning и Xenum  In&Out cleaner 3 в 1  или Lucas Diesel Deep Clean

dpf

15 коментара за “Проверка и Почистване на Катализатотр и Запушен филтър за твърди частици DPF / FAP и Катализатори с Машина за Почистване и Тестване с Дигитална Тест Камера

 1. Здравейте.Обмислям маш.почистване на DPF филтъра на автомобила ми-1 ва регистрация Декември 2009,145000 км.От известно време си повишава оборотите на място и разхода на почти всяко палене на двигателя.Мисля,че си търси регенерацията,но много трудно я завършва.Оставял съм го да работи на място често и ако случайно всичко се нормализира,на следв.палене отново всичко се повтаря.Интересно,че нямам никакви индикации на таблото.Ходих до Аутотрейд-Варна да му правят принудителна регенерация 2-3 пъти,но всичко до 100-200 км. пробег и отново се повтаря.Казаха ми,че се е затлачил на 70 % и трябва да го сменям.Пробвах и с водородно почистване в Bosch Sevice-същата история.Не съм привърженик на премахване на филтъра,след като е сложен значи там му е мястото.Очаквам съвета ви дали ще се получи нещо,ако дойда при вас или да търся друго решение.Демонтаж и монтаж при вас.
  Поздрави

 2. колата е субаро аутбек 2011г. дизел .лампата на пдф свети правена е регенерациа с бардал никакъв ефект на 130000 км но е карана само градско. мога ли да го пратя и имали някаква гаранция.

 3. Светна ми лампата на DPF и ходих на няколко места пускаха ми регенерации и какво ли не . Пробвах с добавки отново нищо в Сервиза на Дунев направиха точна диагностика и за един ден ми отпушиха DPF и колата литна лампата загасна . Доволен съм

 4. Здравейте ,
  Днес,17.03.17 година на компютъра ми даде грешка P269F и показва неизправен двигател на таблото – форд куга 2011 година на 60 000 км.
  Това означава ли, че е запушен DPF филтъра или проблема е друг.
  Благодаря

 5. Здравейте,
  Днес,17.03.17 година на компютъра ми даде грешка P269F и показва неизправен двигател на таблото – форд куга 2011 година.
  Това означава ли, че е запушен DAF филтъра.
  Благодаря

 6. Имах проблеми с лампата на ДПФ ходих на няколко места правиха ми някаква регенерация и какво ли не след няколко дена пак ми светваше. Като свалиха филтъра момчетата от Дунев и го изчистиха професионално , лампата загасна а колата върви като луда.

 7. Колата е Mazda 6 2.0 136 k.c. производство 2004 год дизел.Периодично светва и гасне индиция за DPF филтър с всички последствия от това. От няколко сервиза ми казаха че могат софтуерно да решат проблема.Възможно ли е при вас тестване и почистване на филтъра.Електрониката е DENSO.Как да запиша час при вас.

  С уважение : Антон

 8. Здравейте,днес започна да мига лампата ми на ДПФ и ФАП филтъра,Колата е мазда 6 2.0 дизел 2006г.Преди месец пак започна да мига , но ходих на сервиз и правиха регенерация и се оправи,но днес пак светна.Какво бихте ми препоръчали?Благодаря!

 9. Здравейте, правилно ли разбирам че цената за почистване на филтър + монтаж, демонтаж е 180лв

 10. здравейте интересува ме след почистване на машина при вас давате ли някаква гаранция. След такова почистване кога би било неоходима следващата процедура за почистване.

 11. здравейте интересува ме след почистване на машина при вас давате ли някаква гаранция. След такова почистване кога би било неоходима следващата процедура за почистване.

 12. Здравейте
  Става въпрос за Ауди А4 автомат 8G 2009г. Дизел 143к., комби. При ниските обороти и главно при тръгване на пред и на зад има дрънчене в купето като все едно се е откачило гърнето и вибрира.
  Дали може да е проблем в скоростната кутия или някой тампон на двигателя да е и да се е разбил, за това да се появява тази вибрация.
  Благодарен ще съм за съвет.

 13. FORESTER DIESEL 2009
  Интересувам за тестиране и почистване на DPF.
  Цените ,как се урежда среща при вас , адреса ви и работно време
  Благодаря ви

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *