Проверка Зареждане Ремонт и Обслужване на АвтоКлиматик с фреон R134 , 1234yf , R12

Проверка, Зареждане , Ремонт и Обслужване на Авто Климатик   R134,  1234yf , R12

Тук може да намерите абсолютно всички услуги за Пълно Обслужване , Зареждане и Ремонт на Автоклиматици и Премахжане на неприятните миризми!!!

Обслужване на АвтоКлиматик на автомобил. Нова Машина за зареждане последно поколение TEXA BI-GAS база данни с всички марки и модели автомобили и най-прецизната везна! Пълен Автомат

Резултат с изображение за texa 780r bi gas

Като всяка една система в автомобила и АвтоКлиматика се нуждае от Проверка , Зареждане с R134 , 1234yf  , R12 и Обслужване. Какво включва това:

Ние от Дунев Мотор Спорт правим обслужваме и зареждаме авто климатика следвайки препоръките на Производителите на Автомобили така:

Използваме последно поколение автоматична машина за проверка и зареждане TEXA BI-GAS , която има възможност да работи едновременно с  фреони R134 и 1234yf.

Машината се закача към накрайниците на АвтоКлиматичната система.
-Изтегля се фреона R134 , 1234yf  , R12 и маслото  от АвтоКлиматика и го претегля на електронната везна в машината;
-Машината рециклира фреона , като го отделя от отработилото масло и влага;
-Вакумира системата на АвтоКлиматика ,като по този начин индиректно проверява херметичността в системата и изкарва от нея остатъчни газове и въздух;
-Връща обратно /Зарежда/ рециклирания Фреон R134 , 1234yf  , R12 и добавя съответното количеството фреон R134 , 1234yf  , R12, което липсва, така че системата да е заредена с толкова количество, колкото Производителя на автомобила Препоръчва. Така, вие заплащате само до заредения фреон, който ние добавяме .

Зареждаме и Климатични системи на Електромобили и Хибриди при тях има особенности и ако те не се спазват може да унищожат не само климатичната система но и електрическата !!!

За още по ефикасна работа и по-ниски температури може да добавим към фреона и  добавката Cool Shoot Ultra само срещу 30лв допълнително.     

За системи с много малки и скрити прпуски Предлагаме най-новият и ефективен метод за проверка. Системата се вакумира и се пълни със специален газ с най-малката молекула под налягане 23бар . След което с пропуско търсач откриващ само този газ се локализира мястото на пропуска се пръска обилно с розова пяна , която реагира на този газ и променя цвета си. Така бързо лесно и сигурно с просто око може да се установи дори и най- малкият пропуск на фреон R134 , 1234yf  и R12. Там където останалите сервизи не могат да се справят ние имаме Решение  🙂 

Цена на услугата 95лв. 

              

Предлагаме и бърз , ефикасен и надежден ремонт на маркучи на климатици с AirSept фитинги и накрайници на място без излишно разглобяване

HOME : AIRSEPT.COM

Цени:

За пълната профилактика на Климатичната система:

 1. Зареждане с Фреон 65лв  + Фреон  R134           100гр/18лв                      Зареждане с Фреон 85лв  + Фреон R1234yf     100гр/75лв                      Зареждане с Фреон 95лв  + Фреон R12              100гр/50лв
 2. Оцветител 15лв
 3. Cool Shoot Ultra 30лв
 4. Смяна на Филтъра 35лв  + Цената на Филтъра  Препоръчителна смяна  на всеки 6 месеца
 5. Обезпаразитяване  50лв   Препоръчително на на всеки 6 месеца
 6. Смяна на ремъка   45-95лв
 7. Смяна на Игли 15лв/бр   Игли: 12-20лв/бр                                   
 8.  Комплексна цена за труда / Пълнене , Обезпаразитяване и Смяна  филтър купе / 120лв така спестявате 30лв от цената на труда допълнително се заплаща цената на дозареденият Фреон , цената на Филтъра на купето и Оцветителя  и вие ще имате напълно обслужена Климатична система и ще се наслаждавате на чист и свеж въздух!

 ВАЖНО!!! Пълненето на Климатичната система с фреон НЕ е РЕМОНТ!!! 

За Ремонтите по климатичната уредба моля изискайте оферта от вашият Приелчик!

В случай, че се налагат допълнителни Проверки или Ремонти по Ел.инсталация,Компресор и Маркучи, услугите се заплащат допълнително, моля изискайте  предварително оферта  от вашият приемчик. 

 -Когато липсва Фреон това означава, че има изпускане на системата и тя не е само за зареждане , а и за ремонт. За целта в системата Ви ще бъде добавен оцветител.

Така, след седмица работа на заредения  АвтоКлиматик, оцветителя ще се разнесе из системата и ще оцвети мястото на пропускане. Задължително посетете автосервиза за да се направи Проверка!!!
Заповядайте в Автосервиза, за да отстраним причината за изтичане на фреона и Запомнете, че когато липсва фреон, има причина, и докато тя не бъде отстранена изтичането ще продължи, а Вие постоянно ще допълвате.
В Обслужване на Авто Климатика освен , Зареждане се включва Смяната на филтър купе, както и Обезпаразитяването на Климатичната Система и Профилактика на Климатик.

Външното почистване на радиаторите цена от 85-120лв

След почистването на радиатора налягането в климатичната система се понижава драстично с близо 10бара , което облякчава работата на компресора на климатика, системата започва да духа с близо 8 градуса по-хладна температура в купето и на последно място когато маркучите работят с по-ниско налягане вероятноста от пробив и изтичане на фреон от системата е минимална.

Преди почистване                                        След почистване

            

Налягането в климатика от 23бара спада на 13бара.

Ако вашият компресор на климатика е бил счупен и се е наложило да го смените с нов не забравяйте , че метални частици от счупеният компресор се намират в системата на климатика и ако радиаторите не се почистят тези метални стружки попадат обратно в новият компресор и ще го унищожат за няколко минути работа. За да избегнете това заповядайте да почистим вашата система с първата по рода си машина HotFlusher. За повече подробности и как точно става почистването може да видите в темата Тук_HotFlusher.

Обезпаразитяване на Климатична Система / Автоклиматик

Обезпаразитяване-на-климатик

Обезпаразитяване на Автоклиматик

 

Имаме удоволствието да Ви Представим най – хитовото предложение за обезпаразитяване и озониране на Вашата Климатична система с машината HCB UV-C & OZONE.

Предимства на метода са, че за разлика от всички останали методи за обезпаразитяване, чрез разпръскване на течности в купето потискащи и наслагващи се върху съществуващите миризми, ние с помощта на машината HCB ще премахнем и неутрализираме съществуващите миризми чрез УВ лампи и Озониране. Как ще постигнем това? Вдъхновени от последните тенденции и технологии в СПА процедурите използваме техният опит. Джакузитата и индустрията на СПА центровете губеха милиони поради факта, че в Джакузитата влизат и излизат различни хора с различни здравословни проблеми и в един момент джакузито се превръща в развъдник на бактерии и микроорганизми. Решението на проблема е:  УВ защита , цялата вода в джакузито преминава през тесен процеп осветен от двете си страни с  мощни УВ лампи, които унищожават всички живи микроорганизми и бактерии и по този начин джакузито става напълно Безопасно.

На същият принцип действа и машината HCB. Климатичната инсталация се пуска на вътрешна циркулация и минава през машината. Мощните УВ лампи ще неутрализират всички живи микроорганизми и бактерии в купето на Автомобила, от разликата в температурите около изпарителя на Авто Климатика се образува конденз и влага, която е среда предразполагаща размножаването на Гъбички, Бактерии и Микроорганизми причина за лошите миризми в купето. С помощта  на HCB може да въздействаме върху всички тях и да ги унищожим, дори те да са дълбоко проникнали в седалките, тавана, мокета, тапицерията и въздуховодите на Вашият Автомобил.

Сега вече Благодарение на HCB може да дишате безпроблемно и дълбоко в автомобила Ви.

Преди извършване на процедурата задължително сменете филтъра на Купето.

Процедурата се извършва веднъж годишно и е задължителна при използването на автомобила за превоз на  деца и животни.

Вземи сега Пакет услуга  95лв цена за труда / Пълнене , Обезпаразитяване и Смяна  филтър купе /  така спестявате 30лв от цената на труда ,  допълнително се заплаща цената на дозареденият Фреон , цената на Филтъра на купето и Оцветителя  и вие ще имате напълно обслужена Климатична система и ще се наслаждавате на чист и свеж въздух!

Заповядайте при нас и заредете Климатичната система на вашият автомобил с всички видове фреон R134 , 1234yf  , R12

Почистване на Радиаторите на Автоклиматика за премахване на лоша миризма

За случай при които има силно замърсени кондензери на климатика предлагаме услуга за почистването им .

    

С помоща на Специален пистолет с препарат под налягане снабден с камера и  се прави оглед на радиатора. Ако се налага радиатора се третира с обезпаразитяващ препарат който Отлепва всички отлагания и убива  Бактериите и Микроорганизмите от радиатора. След което радиатора се подсушава и Автоклиматика е освободен от неприятните миризми. Цена на услугата 95лв

  

Нередовната смяна на Филтъра на Климатика и нередовното обезпаразитяване води до натрупване на гъбички и бактерии и други буклуци , които загниват и водят до спукване на изпарителя на климатика . За смяната му след това са нужни доста време и пари , тъй като е необходимо да се свали цялото арматурно табло!!!

Сменяйте филтъра на климатика и Обезпаразитявайте Климатичната система поне два пъти годишно. Това ше ви гарантира чист автомобил отвътре и по-малко разходи за ремонт!

 

5 коментара за “Проверка Зареждане Ремонт и Обслужване на АвтоКлиматик с фреон R134 , 1234yf , R12

 1. Здравейте.Искам да попитам дали мога да запиша час за проверка и зареждане на автоклиматик на ОПЕЛ ИНСИГНИЯ 2017 година.Благодаря.

 2. Здравейте , за пасат Б6 имам нужда от ремонт и профилактика на климатика , ремонта се състои в смяна регулиращия клапан на компресора , а проифилактиката във смяна на филтър климатик и ако е необходимо допълване във фреон .
  Мога ли да получа оферта с цена за труд за ремонта и филтър , клапана и фреона ще станат ясни след свалане на компресора и мерене на системата, но все пак ще е груб ориентир .
  Благодаря преварително .
  Искам и реглаж предница и задница , но те не са за тук .
  Очавам да се свърбете с мен , спорен ден

 3. Имам Мерцедес с200 компресор 163к 2001г смяна на радиатор на климатика + пълнене запитване.Поздрави

 4. Здравейте. Колата ми е шевролет каптива 2008 . Как да разбера какъв фреон е подходящ за нея ? Виждам че има на цени от 15 до 60 лв за 100 грама

 5. Здpавейте,
  Собственик съм на автомобил MERCEDES CLC 220 CDI sport coupe, произведен 2009 г. и в момента е на 55 000 км.
  Желая да получа подробна оферта за смяна на маслото в автоматична скоростна кутия /дизел/, смяна на маслото на двигателя с всички атрибути /филтри/, смяна на въздушен и горивен филтър, филтър на купето, охладителна система – смяна на антифриз и почистване на системата, профилактика на климатична инсталация.
  Благодаря Ви предварително!
  Владимир Каснаков

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *