Проверка Зареждане Ремонт и Обслужване на АвтоКлиматик с фреон R134 , 1234yf , R12

Проверка, Зареждане , Ремонт и Обслужване на Авто Климатик   R134,  1234yf , R12

Тук може да намерите абсолютно всички услуги за Пълно Обслужване , Зареждане и Ремонт на Автоклиматици и Премахжане на неприятните миризми!!!

Обслужване на АвтоКлиматик на автомобил. Нова Машина за зареждане последно поколение TEXA BI-GAS база данни с всички марки и модели автомобили и най-прецизната везна! Пълен Автомат

Резултат с изображение за texa 780r bi gas

Като всяка една система в автомобила и АвтоКлиматика се нуждае от Проверка , Зареждане с R134 , 1234yf  , R12 и Обслужване. Какво включва това:

Ние от Дунев Мотор Спорт правим обслужваме и зареждаме авто климатика следвайки препоръките на Производителите на Автомобили така:

Използваме последно поколение автоматична машина за проверка и зареждане TEXA BI-GAS , която има възможност да работи едновременно с  фреони R134 и 1234yf.

Машината се закача към накрайниците на АвтоКлиматичната система.
-Изтегля се фреона R134 , 1234yf  , R12 и маслото  от АвтоКлиматика и го претегля на електронната везна в машината;
-Машината рециклира фреона , като го отделя от отработилото масло и влага;
-Вакумира системата на АвтоКлиматика ,като по този начин индиректно проверява херметичността в системата и изкарва от нея остатъчни газове и въздух;
-Връща обратно /Зарежда/ рециклирания Фреон R134 , 1234yf  , R12 и добавя съответното количеството фреон R134 , 1234yf  , R12, което липсва, така че системата да е заредена с толкова количество, колкото Производителя на автомобила Препоръчва. Така, вие заплащате само до заредения фреон, който ние добавяме .

За още по ефикасна работа и по-ниски температури може да добавим към фреона и  добавката Cool Shoot Ultra само срещу 30лв допълнително.

Цени:

За пълната профилактика на Климатичната система:

 1. Зареждане с Фреон 45лв  + Фреон  R134 100гр/15лв                                                                                                    R1234yf 100гр/60лв                                                                                                         R12  100гр/25лв
 2. Оцветител 15лв
 3. Cool Shoot Ultra 20лв
 4. Смяна на Филтъра 25лв  + Цената на Филтъра  Препоръчителна смяна  на всеки 6 месеца
 5. Обезпаразитяване  45лв   Препоръчително на на всеки 6 месеца
 6. Смяна на ремъка   35лв
 7. Смяна на Игли 10лв/бр   Игли: 12-20лв/бр   Внимание:                                
 8.  Комплексна цена за труда / Пълнене , Обезпаразитяване и Смяна  филтър купе / 85лв така спестявате 30лв от цената на труда допълнително се заплаща цената на дозареденият Фреон , цената на Филтъра на купето и Оцветителя  и вие ще имате напълно обслужена Климатична система и ще се наслаждавате на чист и свеж въздух!

 ВАЖНО!!! Пълненето на Климатичната система с фреон НЕ е РЕМОНТ!!! 

За Ремонтите по климатичната уредба моля изискайте оферта от вашият Приелчик!

В случай, че се налагат допълнителни Проверки или Ремонти по Ел.инсталация,Компресор и Маркучи, услугите се заплащат допълнително, моля изискайте  предварително оферта  от вашият приемчик. 

 -Когато липсва Фреон това означава, че има изпускане на системата и тя не е само за зареждане , а и за ремонт. За целта в системата Ви ще бъде добавен оцветител.

Така, след седмица работа на заредения  АвтоКлиматик, оцветителя ще се разнесе из системата и ще оцвети мястото на пропускане. Задължително посетете автосервиза за да се направи Проверка!!!

За системи с много малки и скрити прпуски Предлагаме най-новият и ефективен метод за проверка. Системата се вакумира и се пълни със специален газ. След като с пропуско търсач се локализира мястото на пропуска се пръска обилно с розова пяна , която реагира на този газ и променя цвета си. Така бързо лесно и сигурно с просто око може да се установи дори и най малкият пропуск на фреон R134 , 1234yf  и R12. Цена на услугата 85лв. 

     
Заповядайте в Автосервиза, за да отстраним причината за изтичане на фреона и Запомнете, че когато липсва фреон, има причина, и докато тя не бъде отстранена изтичането ще продължи, а Вие постоянно ще допълвате.
В Обслужване на Авто Климатика освен , Зареждане се включва Смяната на филтър купе, както и Обезпаразитяването на Климатичната Система и Профилактика на Климатик.

Външното почистване на радиаторите цена от 65-100лв

След почистването на радиатора налягането в климатичната система се понижава драстично с близо 10бара , което облякчава работата на компресора на климатика, системата започва да духа с близо 8 градуса по-хладна температура в купето и на последно място когато маркучите работят с по-ниско налягане вероятноста от пробив и изтичане на фреон от системата е минимална.

Преди почистване                            След почистване

            

Налягането в климатика от 23бара спада на 13бара.

Ако вашият компресор на климатика е бил счупен и се е наложило да го смените с нов не забравяйте , че метални частици от счупеният компресор се намират в системата на климатика и ако радиаторите не се почистят тези метални стружки попадат обратно в новият компресор и ще го унищожат за няколко минути работа. За да избегнете това заповядайте да почистим вашата система с първата по рода си машина HotFlusher. За повече подробности и как точно става почистването може да видите в темата Тук_HotFlusher.

Обезпаразитяване на Климатична Система / Автоклиматик

Обезпаразитяване-на-климатик

Обезпаразитяване на Автоклиматик

 

Имаме удоволствието да Ви Представим най – хитовото предложение за обезпаразитяване и озониране на Вашата Климатична система с машината HCB UV-C & OZONE.

Предимства на метода са, че за разлика от всички останали методи за обезпаразитяване, чрез разпръскване на течности в купето потискащи и наслагващи се върху съществуващите миризми, ние с помощта на машината HCB ще премахнем и неутрализираме съществуващите миризми чрез УВ лампи и Озониране. Как ще постигнем това? Вдъхновени от последните тенденции и технологии в СПА процедурите използваме техният опит. Джакузитата и индустрията на СПА центровете губеха милиони поради факта, че в Джакузитата влизат и излизат различни хора с различни здравословни проблеми и в един момент джакузито се превръща в развъдник на бактерии и микроорганизми. Решението на проблема е:  УВ защита , цялата вода в джакузито преминава през тесен процеп осветен от двете си страни с  мощни УВ лампи, които унищожават всички живи микроорганизми и бактерии и по този начин джакузито става напълно Безопасно.

На същият принцип действа и машината HCB. Климатичната инсталация се пуска на вътрешна циркулация и минава през машината. Мощните УВ лампи ще неутрализират всички живи микроорганизми и бактерии в купето на Автомобила, от разликата в температурите около изпарителя на Авто Климатика се образува конденз и влага, която е среда предразполагаща размножаването на Гъбички, Бактерии и Микроорганизми причина за лошите миризми в купето. С помощта  на HCB може да въздействаме върху всички тях и да ги унищожим, дори те да са дълбоко проникнали в седалките, тавана, мокета, тапицерията и въздуховодите на Вашият Автомобил.

Сега вече Благодарение на HCB може да дишате безпроблемно и дълбоко в автомобила Ви.

Преди извършване на процедурата задължително сменете филтъра на Купето.

Процедурата се извършва веднъж годишно и е задължителна при използването на автомобила за превоз на  деца и животни.

Вземи сега Пакет услуга  85лв цена за труда / Пълнене , Обезпаразитяване и Смяна  филтър купе /  така спестявате 30лв от цената на труда ,  допълнително се заплаща цената на дозареденият Фреон , цената на Филтъра на купето и Оцветителя  и вие ще имате напълно обслужена Климатична система и ще се наслаждавате на чист и свеж въздух!

Заповядайте при нас и заредете Климатичната система на вашият автомобил с всички видове фреон R134 , 1234yf  , R12

Почистване на Радиаторите на Автоклиматика

За случай при които има силно замърсени кондензери на климатика предлагаме услуга за почистването им .

    

С помоща на Специален пистолет с препарат под налягане снабден с камера и  се прави оглед на радиатора. Ако се налага радиатора се третира с обезпаразитяващ препарат който Отлепва всички отлагания и убива  Бактериите и Микроорганизмите от радиатора. След което радиатора се подсушава и Автоклиматика е освободен от неприятните миризми.

 

Цена на услугата 75лв 

3 коментара за “Проверка Зареждане Ремонт и Обслужване на АвтоКлиматик с фреон R134 , 1234yf , R12

 1. Имам Мерцедес с200 компресор 163к 2001г смяна на радиатор на климатика + пълнене запитване.Поздрави

 2. Здравейте. Колата ми е шевролет каптива 2008 . Как да разбера какъв фреон е подходящ за нея ? Виждам че има на цени от 15 до 60 лв за 100 грама

 3. Здpавейте,
  Собственик съм на автомобил MERCEDES CLC 220 CDI sport coupe, произведен 2009 г. и в момента е на 55 000 км.
  Желая да получа подробна оферта за смяна на маслото в автоматична скоростна кутия /дизел/, смяна на маслото на двигателя с всички атрибути /филтри/, смяна на въздушен и горивен филтър, филтър на купето, охладителна система – смяна на антифриз и почистване на системата, профилактика на климатична инсталация.
  Благодаря Ви предварително!
  Владимир Каснаков

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *