Зимна подготовка на автомобила

зимна подготовка на автомобилаЗимна подготовка на автомобила за 35лв.

Защо е необходимо? Защото, никой от нас не желае да закъса в зимните студени дни. Защото, никой не си пожелава сутрин като се събуди, автомобилът му да не запали. Защото, никой не желае да изпадне в трудна ситуация на пътя, защото не е Подготвен. Именно затова, Ние от Дунев Мотор Спорт Р21 ще Подготвим Вашият Автомобил за Зимният Сезон , така че той да бъде Безотказен и Изправен.
Ние ще проверим и ако се налага ще Обслужим :

1. Гуми /Смяна на Зимни /. Предлагаме Продажба на нови и втора употреба, както и Хотел за Летните.Изправяне на Джанти. Вериги за сняг може да намерите в магазина на сервиза.След смяната на зимните гуми се Препоръчва от Производителите на Гуми и Производителите на Автомобили да направите Реглаж на Преден мост.

2. Антифриз – Проверява се точката на замръзване на Антифриза, както и състоянието му. Синият антифриз се сменя задължително на всеки 2 години, а Червеният “Long Life” на всеки 5 години. За по-бързото загряване на двигателя може да използвате добавката към Антифриза „ Heater Hotter” и освен ,че парното ще духне топло 2 пъти по-бързо , ще реализирате Икономия на Гориво 50% в режима на Загряване. Пътувайте Комфортно и Пестете пари.

3. Проверка на Осветлението на Автомобила. Тъмната част на деня става по-дълга и се налага все по-дълго да се Шофира на Фарове, затова точният им Реглаж и респективно Видимостта на пътя е от голямо значение. За по-голяма осветеност на Пътя може да се консултирате с Вашият Приемчик за монтиране на Ксенон или крушки с 90% повече светлина .

4. Чистачки пера. За перфектна видимост са Ви необходими чистачки със свежи пера. Вече се продават и „Зимни Чистачки“, които не замръзват и постоянно следват извивката на стъклото. За повече информация се обърнете към Приемчика или на Касата на Сервиза. Не забравяйте, че Вашият автомобил има и задна чистачка.

5. Течността на чистачките задължително трябва да се смени или лятната да се източи от системата, защото, когато от ниските температури Лятната течност замръзне, води до спукване на казанчетата или повреда в моторчето на пръскалките.

6. Масла и течности. Проверка на нивата на всички масла, течности и Течове на Вашият автомобил и ако се налага доливането им са гаранция за Надеждност и Сигурност на Пътя.

7. Акумулатор. За Сигурното сутрешно палене на двигателя е необходимо Акумулатора да е в добро състояние и да осигури силен ток на Стартера. Затова се Проверява нивото на електролита в него, както състоянието и Зареждането му . При необходимост се почиства корпуса и клемите на Акумулатора.

8. Свещи За Безпроблемен старт на Двигателя . Необходимо  е свещите да са в изправно състояние. Нашите механици ще ги проверят, а при необходимост и ще ги сменят.

9. Ключалки , уплътнения. Обработват се с препарат за Ключалки, а уплътненията на вратите се обмазват с препарат ,за да не залепват и да може да се отварят и в най-големият студ.

10. Ремъци. Преди зимата е необходимо да се прегледа състоянието на ремъците , тъй като от студа гумата се втвърдява , а това е предпоставка  за приплъзване и дори скъсване на ремъка.

11. Реотан задно стъкло и Подгряване огледала. Проверка на изправността на реотаните на задното стъкло и подгрева на огледалата са екстра в автомобила и е хубаво да са изправни. Ако те не работят , то нашите Специалисти ще се погрижат за тях.

12. Ходова част и Спирачна уредба. Проверяват се за хлабини в окачването както и състоянието на Спирачната уредба , жилата на ръчната и дебелината на накладките и състоянието на Дисковете.

За да подобрите уменията си на Зимно Шофиране и да може да овладеете всяка една Ситуация на пътя, може да преминете Курс за Зимно Шофиране на Дунев Рейсинг Скул. За повече информация и записване на         тел. О877 21 01 17

Така вече ще можете да пътувате Спокойно , а освен това ще може да помогнете на всеки един закъсал водач на пътя, който е пропуснал да пречете тази Брошура и да се Подготви за Зимните Условия.

Вижте също и Безплатни зимни съвети на Румен Дунев

зимна подготовка на автомобила

зимна подготовка на автомобила

2 коментара за “Зимна подготовка на автомобила

 1. Здравейте,

  Бих искал да запазя час за зимна подготовка на моя автомобил Ситроен Ксара Пикасо, 1.6, 110 к.с., бензин, 2006 г. Разполагам със зимни гуми, които моля да смените заедно с всички течности, масла и компоненти, които прецените, че са за смяна.

  Технически характеристики на автомобила: https://www.auto-data.net/bg/?f=showCar&car_id=15111

  Благодаря предварително.

  Поздрави,
  Мартин Сомов
  тел. 0898618841

 2. Pingback: Безплатни зимни съвети на Румен Дунев | Автосервиз Дунев Мотор Спорт

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *