Смяна на Акумулатор и на място

Смяна на Акумулатор и на място
5 (100%) 5 Гласа

Смяна на Акумулатор и на място

Мобилен сервиз Доставка и Смяна на Акумулатора на място във вашият дом или офис!!! 0886 20 21 21 или 0878 20 21 21

Смяната на акумулатора изглежда  елементарна работа но има особености които трябва да се спазват а ние следваме всички препоръки на производителите на автомобили и производителите на Акумулатори.

За правилната смяна на Акумулатора преди да се откачат клемите му е необходимо на първо място да се подсигури захранване на автомобила . Това е необходимо за да могат всички електронни блокове и системи да не остават без напрежение защото това би довело до загуба на адаптация и памет . Затова при съвременните автомобили за безпроблемна смяна на Акумулатора задължително се използва външно захранване , което се включва в запалката на автомобила и поддържа цялата система под напрежение.

След прекъсване на захранването много често голяма част от компютрите в автомобила записват грешки и се налага диагностика за изчистването им.

При монтиране на клемите на вече смененият акумулатор задължително да се използва смазка за клемите. Тази смазка трябва да е специално предназначена за Акумулаторни клеми,  защото тя предотвратява окислението на клемите и полюсите на акумулатора , увеличава живота на новият Акумулатор и го предпазва от само разреждане .
Не е за пренебрегване и укрепването на Акумулатора стабилно към купето на автомобила . Никога не оставяйте акумулатора не укрепен , защото то рязкото спиране , ускоряване и завиване от инерционната сила акумулатора започва да се блъска в купето или в други елементи на автомобила а тези сътресения не са препоръчителни , защото това предизвиква разпадане на активната маса от плочите на акумулатора те изпадат на дъното на неговата кутия и от вибрациите притискат положителните и отрицателните плочи в акумулатора , вследствие на което клетка дава на късо и акумулатора става негоден за използване и за употреба.

Надяваме се с тези няколко реда да сме ви били полезни с нашите съвети за смяната на Акумулатора  а ако ви се налага да го смените заповядайте при нас .

Разполагаме с Акумулатори за европейски азиатски и американски автомобили , камиони , мотоциклети и АТВ.

Позвънете на 0886 20 21 21 или 0878 20 21 21 и ние ще организираме наш специалист да дойде на място и да смени вашият акумулатор с нов на място пред вашият дом или офис

Ние работим с всички марки производители на Акумулатори , а нашите специалисти ще ви го сменят Професионално.

Опасност при работа с гаечен ключ , при развиването на положителният полюс да не се докосне с ключа металното укрепване на акумулатора .  Затова винаги при демонтиране на акумулатора откачайте първо отрицателната клема /Минуса/ а когато го монтирате винаги първо монтирайте Положителната клема /Плюса/

 

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *