Проверка на Турбо пътища

Проверка  на Турбо пътища

Разполагане с система за проверка и диагностика на Турбопътища Надеждна и точна, която прецизно показва дали има пропуски / нехерметичност в системата и къде се намират  те.

Цена на Услугата 75лв.

Защо е важно Турбо пътищата да са здрави и да няма пропуски ? Защото когато част от налягането на турбото изпуска през дупка в турбопътищата това неминуемо води до:

1.Спуканите Турбопътища Намаляват  Мощността на двигателя.

2.Не херметичността на турбопътищата гарантирано  Увеличава разхода на гориво.

3.Спуканите Турбопътища водят да Запушване на DPF/FAP филтъра на Дизеловите двигатели защото количеството въздух в цилиндъра не е достатъчно да изгори впръснато в цилиндъра гориво и горенето в цилиндъра е непълно и е съпроводено с отделяне на Сажди които блокират , ДПФ , ЕГР и Геометрията на Турбокомпресора.

Когато тези пропуски са много малки и не може да се открият лесно. За целта надуваме системата с необходимото налягане. Уреда има регулатор на налягането така , че  системата да се надува ПРЕЦИЗНО и да предпазва Турбопътищата и интеркулера от Спукване вследствие на високо налягане . След като се надуе системата използваме специален Спрей който променя цвета си при откриването на течове от системата

Когато Турбопътищата се затапят и системата се надуе на необходимото налягане крана се затваря и се следи дали стрелката на манометъра. Ако налягането се разпада значи има пропуски в Турбопътищата и е необходимо да се направи по щателна проверка с Спрей.

 

 

За проверка на херметичността на управлението на Турбото когато то се управлява от вакуум използваме Пушек машина , която запълва  вакуумната система с пушек и където има пропуски започва да излиза пушек. Така бързо и лесно може да се установят пропуските.

 

 

Пушек машина бърз и лесен начин за намиране на нехерметичности в вакуумната част при управлението на Турбокомпресора

Имаме възможност за проверка на налягането през електрониката на автомобила диагностичният уред се закачва към електрониката на автомобила и се прави тест драйв. Следи се налягането в турбопътищата , като се сравнява със зададеното.

Ако измереното налягане е по-малко от зададеното или има спукани турбо пътища или турбото не надува достатъчно или има неточно измерване на датчика за следене на налягането.

Затова се минава и към механично измерване с манометър. Отново се прави тест драйв и измереното налягане от манометъра се сравнява с това на електрониката.

1 коментар за “Проверка на Турбо пътища

  1. Pingback: Black Friday | Автосервиз Дунев Мотор Спорт Р21

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *