Външно Почистване на Водни и Климатични радиатори

Външно Почистване на Водни и Климатични радиатори
5 (100%) 2 Гласа

Външно Почистване на Водни и Климатични радиатори

Инструменти за бързо и лесно Външно почистване на Радиатори за Климатици , Водни Радиатори и Маслени радиатори. Бързо и лесно инсталиране към въздух и вода под налягане.

Предлагаме и машини за продажба!

Симптомите на задръстените външно радиатори са:

  • Повишена температура на Водата и Маслото и Прегряване на двигателя.
  • Климатика не духа достатъчно студено
  • Автоматичната кутия започва да приритва и придърпва защото маслото в трансмисията е с много висока температура.
  • Спада в мощнста на двигателя когато той загрее ако е задръстен интеркулера.

Благодарение на вградените регулатори за силата на въздушната и водната струя, предпазва ламелите на радиаторите от изкривяване и радиаторите от спукване.

Внимание: Почистването с Пароструйка уврежда радиаторите!!!

Защо е необходимо да се почистват радиаторите? При движението на автомобила въздушната струя охлаждаща радиаторите /воден , маслен, климатик и интеркулер / носи със себе си много прах , насекоми и други боклуци които при преминаването на въздушната струя през радиаторите остават и се наслагват между ламелите и между радиаторите. Това води до прегряване на двигателя и автоматичната трансмисия.

ПРЕДИ ПОЧИСТВАНЕ

СЛЕД ПОЧИСТВАНЕ

Не допускайте вашите радиатори да изглеждат така !!!

Това води до повишаване на Температурата , Прегряване на двигателя, намаляване на мощността и повишено налягане в климатичната система. Най-бързият лесен и безопасен начин за външно почистване на радиаторите. Вижте как….

Голямата ефективност на почистване се дължи на няколко основни фактора.

  1. Почистване на радиатора с въздух насочен точно по посоката обратна на въздушната струя и препендикулярна на радиатора. Това изважда голяма част от мърсотията между радиаторите. Ако се атакува направо с водната струя голяма част от мърсотията става на кал и задръства допълнително ламелите на радиатора.
  2. Почистване на радиатора с водна струя насочена по посоката обратна на въздушната струя и препендикулярна на радиатора с необходимото налягане за да предпазва радиаторите и ламелите им от унищожаване.
  3. Възможност за регулиране на силата на въздушната и водната струя посредством регулатора на дръжката на въздушната и водната ръкохватки

Предимството на нашият метод е , че не се налага да демонтирате радиаторите от колата а само корите или стойките над тях.

При почистването на радиаторите с пароструйка първопочистването не е  толкова ефективно защото трудно може да се достигне до всяка точка на радиатора и струята на водата да е перпендикулярна а това не е достатъчно да се изчистят напълно всички боклуци и има възможност да изкриви ламелите а това автоматично е унищожаване на радиатора защото блокира преминаването на въздух през него и води до намаляване на охлаждането. На второ място не може да се бръкне между радиаторите. На трето място задължително преди почистването с вода е необходимо да се почисти и издуха с въздух.

След почистването с вода отново радиаторите се подсушават външно и се монтират корите.

Ако след почистването на радиаторите външно автомобила продължава да загрява , желателно е Радиаторите да се почистят и отвътре и да се направи проверка за наличие на изгорели газове СО в охладителната система . Вижте темите към линковете.

Ето защо Почистването с Пароструйка уврежда радиаторите!!! Вижте сами резултата.

Унищожени от пароструйка радиатори.

Силно замърсени радиатори

Всичко това води до прегряване на двигателя!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *