Външно Почистване на Водни и Климатични радиатори

Външно Почистване на Водни и Климатични радиатори

Инструменти за бързо и лесно Външно почистване на Радиатори за Климатици , Водни Радиатори и Маслени радиатори. Бързо и лесно инсталиране към въздух и вода под налягане.

Предлагаме и машини за продажба!

Симптомите на задръстените външно радиатори са:

  • Повишена температура на Водата и Маслото и Прегряване на двигателя.
  • Климатика не духа достатъчно студено.
  • Автоматичната кутия започва да приритва и придърпва защото маслото в трансмисията е с много висока температура.
  • Спада в мощностtа на двигателя, когато той загрее, ако е задръстен интеркулера.

Благодарение на вградените регулатори за силата на въздушната и водната струя, предпазва ламелите на радиаторите от изкривяване и радиаторите от спукване.

Внимание: Почистването с Пароструйка уврежда радиаторите!!!

Защо е необходимо да се почистват радиаторите? При движението на автомобила въздушната струя, охлаждаща радиаторите /воден , маслен, климатик и интеркулер / носи със себе си много прах , насекоми и други боклуци които при преминаването на въздушната струя през радиаторите остават и се наслагват между ламелите и между радиаторите. Това води до прегряване на двигателя и автоматичната трансмисия.

ПРЕДИ ПОЧИСТВАНЕ

СЛЕД ПОЧИСТВАНЕ

След  външното почистване на радиаторите налягането в климатичната система се понижава драстично с близо 10бара , което облякчава работата на компресора на климатика, системата започва да духа с близо 8 градуса по-хладна температура в купето и на последно място когато маркучите работят с по-ниско налягане вероятноста от пробив и изтичане на фреон от системата е минимална.

Преди почистване                            След почистване

            

Налягането в климатика от 23бара спада на 13бара.

Не допускайте вашите радиатори да изглеждат така !!!

Това води до повишаване на Температурата , Прегряване на двигателя, намаляване на мощността и повишено налягане в климатичната система. Най-бързият лесен и безопасен начин за външно почистване на радиаторите. Вижте как….

Голямата ефективност на почистване се дължи на няколко основни фактора:

  1. Почистване на радиатора с въздух, насочен точно по посоката обратна на въздушната струя и препендикулярна на радиатора. Това изважда голяма част от мърсотията между радиаторите. Ако се атакува направо с водната струя голяма част от мърсотията става на кал и задръства допълнително ламелите на радиатора.
  2. Почистване на радиатора с водна струя, насочена по посоката обратна на въздушната струя и перпендикулярна на радиатора с необходимото налягане, за да предпазва радиаторите и ламелите им от унищожаване.
  3. Възможност за регулиране на силата на въздушната и водната струя посредством регулатора на дръжката на въздушната и водната ръкохватки.

Предимството на нашият метод е , че не се налага да демонтирате радиаторите от колата ,а само корите или стойките над тях.

При почистването на радиаторите с пароструйка, първо почистването не е  толкова ефективно защото трудно може да се достигне до всяка точка на радиатора и струята на водата да е перпендикулярна, а това не е достатъчно да се изчистят напълно всички боклуци и има възможност да изкриви ламелите а това автоматично е унищожаване на радиатора защото блокира преминаването на въздух през него и води до намаляване на охлаждането. На второ място не може да се бръкне между радиаторите. На трето място задължително преди почистването с вода е необходимо да се почисти и издуха с въздух.

След почистването с вода отново радиаторите се подсушават външно и се монтират корите.

Ако след почистването на радиаторите външно автомобила продължава да загрява , желателно е Радиаторите да се почистят и отвътре и да се направи проверка за наличие на изгорели газове СО в охладителната система . Вижте темите към линковете.

Ето защо Почистването с Пароструйка уврежда радиаторите!!! Вижте сами резултата.

Унищожени от пароструйка радиатори.

Силно замърсени радиатори

Всичко това води до прегряване на двигателя!

1 коментар за “Външно Почистване на Водни и Климатични радиатори

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *